Prezentacija projekta na sednici Saveta Rasinskog okruga

Datum: utorak 15 августа, 2017 | autor: S.P.

Aleksandar-Saronjic

Na sednici Saveta Rasinskog upravnog okruga, u prisustvu načelnika Okruga i čelnih ljudi Grada Kruševca i opština Trstenik, Aleksandrovac, Varvarin, Brus i Ćićevca sa saradnicima, predstavljen je projekat „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“.

„Projektom je predvidjeno da u narednih šest meseci stručna i najšira javnost bude upoznata sa principima socijalnog preduzetništva i koristima koje zajednica može da ima ukoliko pruži podršku preduzećima i preduzetnicima koji posluju po principima socijalnog preduzetništva, da se utvrde resursi lokalnih zajednica i formira institucionalni okvir u Rasinskom okrugu za razvoj socijalnog preduzetništva u budućnosti“. – istakao je Aleksandar Šaronjić, direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, i nastavlja: „Svim lokalnim samoupravama u Rasinskom okrugu, koje su ujedno i osnivači naše Agencije, predstavili smo projekat i ponudili im saradnju jer nam je potrebna pomoć u realizaciji projektnih aktivnosti. Projekat ima regionalni karakter i nadamo se da će kao takav biti i prepoznat od strane naćih osnivača“.

Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga je nosilac projekta i realizuje ga u partnerstvu sa Udruženjem gradjana za podršku evropskim integracijama „Evrokontakt“ iz Kruševca. Realizaciju projekta je finansijski podržala Razvojna agencija Srbije.“