Konferencija Dan socijalnih preduzeća

Datum: petak 23 новембра, 2018 | autor: S.P.

Prošlog meseca je održana konferencija „Dan socijalnih preduzeća“. U okviru konferencije Dan socijalnih preduzeća održan je Grad socijalnog preduzetništva, market na kome je 21 socijalno preduzeće iz 13 gradova i opština širom Srbije predstavilo svoje usluge, ideje i proizvode.

Posetioci konferencije i građani su imali priliku da posete Grad socijalnog preduzetništva, upoznaju se sa poslovanjem i društvenom misijom socijalnih preduzeća, kao i da probaju i kupe neke od njihovih proizvoda. Kroz inovativan i kreativan performans, mladi dramaturzi, scenografi i glumci omladinskog alternativnog pozorišta Reflektor Teatar posetiocima su približili koncept socijalnog preduzetništva kao i svako socijalno preduzeće ponaosob.

Program je deo projekta Podsticanje zapošljavanja mladih koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Detaljnije informacije pogledajte OVDE.