Održana konferencija „Glasno i jasno o Evropskoj uniji“

Datum: sreda 29 маја, 2019 | autor: S.P.

U utorak, 28. maja, u Beogradu je održana konferencija Glasno i jasno o Evropskoj uniji, koja je završni deo projekta Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalnih vlasti oko javnih politika.

Konferenciju su svečano otvorili Ekmel Cizmecioglu, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, i Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije.

U prethodne dve i po godine, šesnaest organizacija iz cele Srbije je, u partnerstvu sa lokalnim vlastima i građanima, dalo doprinos unapređenju procesa EU integracija aktivnim angažmanom na kreiranju i razvijanju javnih politika na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Ključni rezultati ostvareni u lokalnim zajednicama predstavljeni su na konferenciji, gde je kroz dijalog dodatno razmotrena i saradnja između različitih nivoa donosilaca odluka u procesu evropskih integracija, unapređenje načina donošenja javnih politika na lokalnom nivou i značaj učešća građana u tom procesu, kao i dobrobit evropskih integracija za same zajednice.

Udruženje građana „Evrokontakt“ iz Kruševca se u okviru projekta, kao član konzorcijuma od devet organizacija civilnog društva koje su ga realizovale, bavilo istraživanjem mogućnosti stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva na lokalnom nivou u Srbiji.

Više o konferenciji možete saznati na sajtu Fondacije „Trag“ iz beograda, koja je bila nosilac projekta (https://www.tragfondacija.org/pages/posts/odrzana-konferencija–glasno-i-jasno-o-evropskoj-uniji–2128.php)