Danas je u Kruševačkom pozorištu svečano otvorena izložba pod nazivom “Socijalno preduzetništvo u Rasinskom okrugu“, na kojoj su predstavljeni proizvodi 15 pionira socijalnog preduzetništva iz Rasinskog okruga.
Utisci su odlični, mislimo da smo uradili pravu stvar, što su nam potvrdili i sami izlagači. Izložba omogućuje našoj javnosti da vidi čime se bave i šta sve mogu da naprave naši socijalni preduzetnici.
Posle svečanog otvaranja u istom prostoru smo održali Okrugli sto pod nazivom “Socijalno preduzetništvo i lokalne zajednice“, na kome je učešća uzelo tridesetak predstavnika javnog i civilnog sektora. Na Okruglom stolu se razgovaralo o tome koje su prioritetne potrebe socijalnih preduzetnika iz Rasinskog okruga, te kako lokalne zajednice mogu da pomognu razvoju socijalnog preduzetništva.
Hvala svima koji su izdvojili vreme i prisustvovali današnjem skupu😀 Ko želi može da pogleda izložbu do narednog utorka.
Izložbu i Okrugli sto smo oragnizovali u okviru projekta “Kreiranje stimulativnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“, koji realizuje “Evrokontakt“: Projekat je finansijski podržala Trag fondacija iz Beograda kroz program “Pokret Polet“