2. Mini-sajam socijalnog preduzetništva u Kruševcu održaće se u utorak, 25. aprila na Trgu glumaca u centru Kruševca, od 12 do 15 časova.
Na Mini-sajmu svoje proizvode i usluge predstaviće poslovni subjekti koji posluju po modelu socijalnog preduzetništva iz Kruševca: udruženja Etno Rasina, OSMEH NA DLANU, “Rea“, Udruženje Distroficara – Rasinskog okruga Kruševac, Udruženje Žena Jasike, “Zlatne niti“ iz Buci, Danica Petrović preduzetnica “Veraston“, Osnovna organizacija gluvih i nagluvih Kruševac, Međuopštinska organizacija slepih Kruševac i Kud Radomir Jakovljević – Jakša .
Pored navedenih, imaćemo i izlagače sa strane: Caritas Šabac, Humanitarna organizacija „Dečje srce“, EkoBag, Naša Kuća iz Beograda i Udruženje Zadrugarstvo iz Kragujevca.
Šta je socijalno preduzetništvo, ko na taj način posluje, koje su koristi zajednice od razvijenog socijalnog preduzetništva – dodjite i uverite se sami. Dobrodošli!
2. Mini-sajam socijalnog preduzetništva u Kruševcu se organizuje u okviru projekta „Kancelarija za podršku razvoju socijalnog preduzetništva Kruševac“ koji sprovodi Udruženje građana za podršku evropskim integracijama “Evrokontakt“ iz Kruševca. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Podršku organizaciji Mini-sajma pružili su Grad Krusevac i Kulturni Centar Kruševac, na čemu im najlepše zahvaljujemo.