Prošle nedelje smo bili u studijskoj poseti u Sloveniji koju smo organizovali u okviru projekta „Kupujmo odgovorno u Kruševcu!“.
Uzbudljivo putovanje nas je provelo kroz prelepe gradove, pejzaže i inspirativne priče o socijalnom preduzetništvu. Upoznali smo ambiciozne ljude u Kršku, Žalecu, Slovenskim Konjicama i Ljubljani kao i projekte koji su posvećeni pozitvnoj promeni u svojim zajednicama. Od održivih projekata za zaštitu okoline do programa podrške ugroženim grupama, svaki sastanak je bio prilika da naučimo nešto novo.
Naša delegacija sačinjena od šestnaest članova iz svih sektora lokalnih zajednica u Kruševcu bila je smeštena u pobratimskom gradu Žalec-u, gde nas je svečano dočekao njihov Gradonačelnik i tom prilikom predstavio njihovu turističku atrakciju – Fontanu piva.
Zahvaljujemo se svim organizacijama i pojedincima koji su nas srdačno dočekali, kao i učesnicima studijskog putovanja. Ovo je samo početak našeg puta ka stvaranju pozitivne društvene promene kroz razvoj socijalnog preduzetništva, a Slovenia će uvek biti deo naše inspiracije.
Ova objava izrađena je u okviru projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu #ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji. Sadržaj ove publikacije, kao i rezultati prikazani u njoj, isključiva su odgovornost U.G.“Evrokontakt” Kruševac i nužno ne izražava stavove Evropske unije #Eu niti Programa Ujedinjenih nacija za razvoj #UNDP.